Комитетът по правата на човека на ООН призова в четвъртък Великобритания

...
Комитетът по правата на човека на ООН призова в четвъртък Великобритания
Коментари Харесай

ООН призова Великобритания да не изпраща мигранти в Руанда

Комитетът по правата на индивида на Организация на обединените нации прикани в четвъртък Великобритания да се откаже от противоречивия законопроект за депортиране на бежанци в Руанда, който може да бъде дефинитивно признат идващия месец, предава Ройтерс.

Комитетът съобщи, че съжалява за договореностите, подписани с някои с трети страни, изключително Руанда, за прекачване на търсещи леговище лица, както и " напъните за приемане на законопроекта за сигурността на Руанда (за леговище и имиграция) въпреки решението на Върховния съд на Обединеното кралство, че съглашението не би било в сходство с интернационалното право ".

Комитетът съобщи, че приканва английското държавно управление да отдръпна законопроекта или да го анулира, в случай че бъде признат.

Консервативното държавно управление на премиера Риши Сунак иска да реалокира хиляди търсещи леговище, които идват във Англия с дребни надуваеми лодки всяка година, като ги изпрати в Руанда, само че правните провокации до момента не разрешиха нито един човек да бъде изпратен в източноафриканската страна.

Правителството претърпя крах на проекта си за Руанда - който се надява също да работи като възпиращ фактор за хората, опитващи се да влязат незаконно, когато Върховният съд на Обединеното кралство постанови предходната година, че политиката е противозаконна, защото има риск хората, изпратени в Руанда, да бъдат изпратени назад в страната им на генезис и сигурността им е застрашена.

За да преодолее възраженията на съда, държавното управление на Сунак се надява да одобри законопроект, който афишира Руанда за безвредна страна за търсещите леговище. Законът още веднъж ще бъде подложен на спор в Народното събрание на 15 април.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР